Istoria și originea plantelor și florilor artificiale

flori-artificiale

Datorită noilor procese de fabricație, plantele artificiale arată exact ca plantele reale. Dar pentru a obține acest nivel de detaliu au fost necesare secole de producție și cercetare. Iată o mică istorie despre originea plantelor și florilor artificiale.

Istoria plantelor artificiale

Plantele artificiale au apărut în Egipt în urmă cu câteva mii de ani. Pentru realizarea florilor ornamentale, egiptenii foloseau materiale atent alese pentru proprietatile lor ornamentale. Anumite specii de flori au fost astfel imortalizate, gratie unor materiale precum corn colorat, bambus sau piatra. Florile artificiale erau atunci elemente decorative rezervate nobililor și faraonului.

Apariția florilor și plantelor artificiale în Europa datează din Evul Mediu. Au fost introduse în Franța de către italieni, experți în creșterea viermilor de mătase. La acea vreme, materialele folosite pentru confectionarea florilor erau matase si catifea. Lucrate de artizani numiți buchetarii-decoratori, florile artificiale au câștigat rapid aprobarea unui public câștigat. Sub domnia lui Ludovic al XVI-lea, Parisul a devenit capitala mondială a florilor artificiale.

Cu toate acestea, Revoluția Franceză a oprit dezvoltarea acestei industrii. Unii artizani au plecat în exil în Londra, unde au dezvoltat o economie a plantelor artificiale frumoasă și prosperă în epoca victoriană. În Franța, profesia a reapărut treptat sub restaurare și a atins apogeul în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

La începutul secolului al XX-lea, o mare parte a producției era produsă la Paris. În 1908, se estima că aproape 30.000 de oameni lucrau în această industrie în capitală. În această perioadă, reputația artizanilor a fost importantă. Produsele lor sunt exportate în toată lumea. Cu toate acestea, producția de flori artificiale este relocată treptat în Statele Unite. De fapt, la vremea respectivă, un muncitor făcea o floare într-o singură zi la New York, în timp ce îi luau patru la Paris.

Floarea artificială în zilele noastre

Astăzi, producătorii chinezi și olandezi sunt lideri mondiali în producția de plante și flori artificiale. Ei folosesc latex pentru a reproduce mai bine orhideele și catifea pentru a proiecta petalele de trandafir. Datorită progresului tehnologic, florile și plantele artificiale au devenit foarte atractive pentru publicul larg și pentru profesioniști. Așa-numita  tehnică Fresh Touch, concepută dintr-un amestec de țesătură și tergal, permite compoziții de o mare bogăție artistică. Abandonată încă din anii 1950, floarea artificială și-a recăpătat strălucirea de odinioară.

Câteva dintre beneficiile florilor artificiale față de florile reale

Durabilitate: Florile artificiale pot dura ani de zile, chiar și cu utilizare regulată. Acest lucru se datorează faptului că sunt fabricate din materiale care sunt rezistente la decolorare, ofilire și rupere.

Preț: Florile artificiale sunt adesea mult mai accesibile decât florile proaspete. Acest lucru este valabil mai ales dacă le cumpărați în vrac.

Versatilitate: florile artificiale pot fi folosite într-o varietate de medii, atât în ​​interior, cât și în exterior. Aceasta este o alegere deosebit de bună pentru persoanele cu alergii la flori – așa că, dacă doriți să oferiți flori cuiva care este alergic la acestea, acesta este calea de urmat.

Întreținere redusă: Florile artificiale nu necesită apă sau lumină solară, ceea ce le face o opțiune care necesită foarte puțină întreținere. Acest lucru este deosebit de benefic pentru persoanele care sunt ocupate sau nu au „experienta”. De fapt, este foarte probabil ca tot ce trebuie să faceți este pur și simplu să vă prafuiți florile artificiale o dată pe săptămână pentru a le menține să arate cât mai bine.

Aspect realist: progresele tehnologice au făcut florile artificiale mai realiste ca niciodată. Multe flori artificiale nu se pot distinge acum de florile reale. În mod alternativ, florile artificiale realizate din alte materiale adaugă un nou element decorativ expoziției și sunt adesea considerate opere de artă în sine.

Există multe tipuri de flori artificiale disponibile, fiecare cu propriile avantaje și dezavantaje, așa că cum alegi tipul potrivit de floare artificială?

Cel mai bun tip de floare artificială pentru tine va depinde de nevoile și preferințele tale. Dacă ești în căutarea unei floare realiste și care să reziste mulți ani, atunci florile din sticlă de Murano sau florile de mătase pot fi o alegere bună pentru tine. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai accesibile, florile din plastic sau spumă pot fi o alegere mai bună.

Dacă nu sunteți sigur ce tip de floare artificială să alegeți, puteți solicita sfatul unui florar, dar aici vă oferim o scurtă prezentare a principalelor puncte de luat în considerare.

Florile de mătase sunt adesea mai realiste decât alte tipuri de flori artificiale. Ele pot semăna cu orice tip de floare, inclusiv cu flori rare sau exotice. Ele sunt adesea mai scumpe decât alte tipuri de flori artificiale, dar pot rezista mulți ani. Pot fi curățate și refolosite, făcându-le o alegere foarte durabilă.

Florile din sticlă de Murano sunt adesea foarte frumoase și unice. Sunt lucrate manual, ceea ce înseamnă că fiecare floare este cu adevărat unică, ceea ce o face un cadou cu totul special. Manipulate cu grijă, sunt extrem de durabile și pot dura mulți ani.

Florile din plastic sunt adesea mai accesibile decât alte tipuri de flori artificiale și sunt unele dintre cele mai durabile flori artificiale. Ele vin adesea într-o varietate mai mare de culori și stiluri decât alte tipuri de flori artificiale și sunt adesea ușor de îngrijit, deoarece nu necesită apă sau lumină solară.

Florile din spumă sunt adesea ușoare și ușor de manevrat. Ele vin adesea într-o mare varietate de culori și stiluri și, ca și alte flori artificiale, sunt adesea ușor de îngrijit, deoarece nu necesită apă sau lumină solară.

Florile de hârtie sunt adesea foarte accesibile și sunt ușoare și ușor de manevrat. Ele vin adesea într-o mare varietate de culori și stiluri și pot fi adaptate cu ușurință oricărui decor.

După cum puteți vedea, de regulă, florile artificiale oferă o serie de avantaje față de florile proaspete. Sunt durabile, accesibile, versatile, cu întreținere redusă și realiste. Există multe tipuri de flori artificiale disponibile, astfel încât să puteți găsi florile perfecte care să se potrivească nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Dacă credeți că florile artificiale sunt potrivite pentru dvs., iată câteva considerații suplimentare de care poate doriți să țineți cont atunci când alegeți aranjamentul ideal de flori artificiale

Luați în considerare bugetul dvs. prețul florilor artificiale poate varia de la foarte accesibil la destul de scump. Decideți cât sunteți dispus să cheltuiți pe flori artificiale înainte de a începe cumpărăturile, dar țineți cont de cât timp le veți păstra. Dacă, de exemplu, alegi să investești în flori din sticlă de Murano, cheltuiala inițială poate părea costisitoare, dar dacă le tratezi cu grijă, ele te pot dura, literalmente, toată viața!

Luați în considerare preferințele dvs. Luați în considerare culorile, stilurile și tipurile de flori care vă plac. Preferi florile realiste sau florile mai stilizate? Vrei flori realizate dintr-un anumit material? Acesta este un lucru esențial de luat în considerare, deoarece florile artificiale vor dura mult timp, așa că trebuie să vă gândiți la ceea ce vă place înainte de a vă dedica un buchet de flori artificiale.

Luați în considerare ceea ce aveți nevoie – dacă aveți alergii la flori, va trebui să alegeți flori artificiale din materiale hipoalergenice. Dacă ești ocupat și nu ai timp să ai grijă de florile proaspete, vei dori să alegi flori artificiale care necesită o întreținere deosebită.

Arta florala, recomandarile noastre

În ceea ce privește stilul, fiți liniștiți! Evită picăturile de rășină pe petale, sunt puțin kitsch, vei recunoaște. Dacă investiți într-o floare artificială parfumată, nu vă zgâriți la calitate. Și nu fi surprins să descoperi că parfumul nu are de obicei nimic în comun cu parfumul florii originale. Preferă anumite flori, o orhidee, o hortensie, de exemplu, la o floarea soarelui. Faceți un buchet, cu sau fără frunziș artificial și lipiți tulpinile în spumă specială de flori artificiale sau alunecă florile false într-un soliflor. Joacă cartea sobrietății și evită combinarea a mai mult de 3 culori în aranjamentele tale de plante și flori artificiale. Distrați-vă cu nuanțe de culoare și încercați să combinați florile artificiale după temă (Zen, Country, Pink etc.) așa cum ar fi făcut-o Mama Natură.

otet la plante

7 utilizări ale oțetului pentru îngrijirea plantelor tale

Oțetul este, de asemenea, benefic pentru plantele tale. Sfaturi despre cum să-l folosești! Datorită proprietăților sale, oțetul este un excelent agent de curățare și dezinfectant natural. Printre beneficiile sale pentru sănătate se…