Daca pielea fetei are nevoie de mai multa hidratare, pentru a fi hranita in profunzime sau pentru a fi mai tonifiata, o simpla crema poate sa nu fie suficienta. O mască de față, în schimb, este ceea ce ai nevoie: iată cum să faci o mască de față de casă.
Cum să faci o mască de față în casă: sfaturi de bază
Dacă ești un dependent de frumusețe sau, mai bine, un dependent de îngrijirea pielii, atunci cu siguranță vei fi un iubitor de măști de față, un tratament de frumusețe la care pur și simplu nu poți renunța. Pe piață există multe tipuri de măști de față diferite, de la cele cremoase la cele din material textil; de la peel off la cele cu bule, dar te-ai întrebat vreodată cât cheltuiești pe măști în fiecare lună? Din pacate, daca iti faci multe masti de fata vei fi realizat ca ai o piele mai frumoasa, dar si un portofel gol! Din fericire, este posibil să faci măști de față direct acasă.
Realizarea acestui tip de mască poate părea o misiune imposibilă, dar nu este deloc. Indiferent de tipul tău de piele, datorită rețetelor naturale simple, poți crea o mască de față în casă. Masca de față de casă este o adevărată mană cerească pentru a putea remedia unele pete și astfel să-și îmbunătățească frumusețea.
Daca crezi ca prepararea unei masti de fata de casa necesita ingrediente complicate si greu de gasit, te inseli foarte tare. Pentru a pregăti o mască de față naturală în casă, pot fi folosite ingrediente foarte simple, cum ar fi fructe proaspete de sezon sau alimente hrănitoare, cum ar fi laptele și iaurt. Vrei să știi cum să faci o mască de față în casă? Iată 8 rețete de neratat!
1. Mască de față in casa
Masca de față în casă antirid este un tratament de înfrumusețare foarte eficient care vă permite să aveți imediat un aspect mai tânăr și mai luminos. Este posibil să pregătiți o mască de față antirid cu ingrediente naturale și aproape fără costuri.
Tot ce aveți nevoie este puțină răbdare și timp pentru a le pregăti, dar rezultatul va fi foarte satisfăcător. În câteva mișcări, micile linii de expresie vor dispărea, iar cele mai profunde vor fi atenuate. Iată cum să prepari acasă o mască de față antirid și care sunt ingredientele.
Mască de față în casă antirid cu morcovi
Morcovul este o legumă binecunoscută pentru că are diverse beneficii, deoarece este bogat în vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea organismului. Sucul de morcovi este și un adevărat panaceu pentru piele, deoarece are o acțiune hidratantă, tonifiantă și ajută la hidratarea acesteia și la protejarea acesteia de razele solare. Iată cum să pregătești o mască de față in casă cu acest aliat prețios.
Ingrediente:
- 2 sau 3 morcovi mari;
- 4 linguri pline de miere.
Pentru a pregăti masca este necesar să gătiți mai întâi morcovii, pentru gătit se recomandă să gătiți la abur. După ce s-au fiert, lasă-le să se răcească și zdrobește-le cu o furculiță până obții un piure fin. Se adauga mierea in amestec si se amesteca totul pana se obtine un amestec omogen. Aplicați masca pe o față curată și uscată și lăsați-o să acționeze cel puțin 10 minute. După timpul de întindere, clătiți cu multă apă rece. Această mască se poate repeta de 2 ori pe săptămână.
2. Mască de față super hidratantă de casă
Secretul pentru a avea o piele frumoasă este să o mențineți mereu bine hidratată, poate folosind o mască de față drăguță . Iată câteva rețete de top pentru o piele super hidratată.
Mască de față in casă hidratantă cu nucă de cocos
Nuca de cocos este un fruct extrem de hidratant si un super aliat pentru piele mai ales in timpul sezonului de vara, cand pielea este testata de expunerea la caldura si la soare . Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti această mască de față super hidratantă .
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de cocos;
- faina de orez dupa gust;
- apa de cocos dupa gust
Într-un recipient mic se toarnă 3 linguri de ulei de cocos si faina de orez cate putin. Adaugati faina pana obtineti consistenta potrivita, adica nu prea lichida si nici prea solida. Se amestecă bine și se aplică masca pe față. Lăsați să acționeze aproximativ 20 de minute , apoi clătiți cu multă apă de cocos. Masca se poate repeta o data pe saptamana.
3. Mască de față in casă purificatoare
Dacă aveți piele grasă și impură cu siguranță aveți nevoie de o mască de față purificatoare . Măștile negre sunt foarte la modă recent , dar știai că le poți recrea și acasă?
Mască de față neagră de casă
Cărbunele este ingredientul principal. Acesta poate fi achiziționat în medicina pe bază de plante și este bine cunoscut pentru acțiunea sa purificatoare. Iată de ce aveți nevoie și cum să pregătiți o mască de față purificatoare de casă.
Ingrediente:
- 3 tablete de cărbune;
- 3 linguri de lapte;
- 3 foi de isinglass.
În primul rând, zdrobiți tabletele de cărbune vegetal până se reduc la o pulbere, între timp înmuiați foile de sticlă. Aduceți laptele la fiert și adăugați sticlă și cărbune. Se amesteca bine si se lasa la racit. Aplicați masca pe față evitând buzele și zona ochilor. Se lasă să acționeze 30 de minute și se îndepărtează ca și cum ar fi o peliculă. Clătiți fața cu multă apă caldă. Terminați cu o cremă hidratantă.
4. Mască de față pentru piele uscată de casă
Mai ales iarna, când temperaturile sunt mai reci și vântul bate puternic. Pielea feței tinde să se usuce. Senzația de piele strânsă este foarte enervantă, dar, din fericire, este posibil să dai ușurare cu o mască simplă de casă pentru pielea uscată.
Mască pentru piele uscată cu banane, iaurt și ulei de măsline
Aceste trei ingrediente, foarte simplu de găsit, sunt cu adevărat excepționale pentru a hidrata în profunzime pielea feței și a o face mai tonifiată și mai elastică. Iată cum se prepară masca de față de casă cu iaurt în câțiva pași simpli.
Ingrediente:
- jumătate de banană;
- 2 linguri de iaurt;
- o lingurita de ulei de masline.
Tăiați o jumătate de banană în felii subțiri și, cu ajutorul unei furculițe, zdrobiți-o până devine un piure. Adăugați 2 linguri de iaurt și o linguriță de ulei de măsline în piureul de banane. Ai grijă să nu exagerezi cu uleiul, altfel masca va fi prea grasă. Odată gata, aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze 15/20 de minute. Clătiți cu multă apă caldă.
5. Mască de față pentru pori dilatați
Porii dilatați sunt enervanți, precum și inestetici. Porii măriți pot apărea pe toată fața sau doar în zona T (frunte, nas și bărbie). Pentru a îi face să se micșoreze, este posibil să aplicați o mască de față DIY pentru porii dilatați, care este cu adevărat simplu și rapid de pregătit.
Mască de față cu miere pentru pori dilatați
Beneficiile mierii pentru piele sunt multe. Pe lângă faptul că are proprietăți antibacteriene, hrănitoare și antioxidante, acest aliment ajută la creșterea producției de colagen. În plus, enzimele sale efectuează o acțiune de exfoliere, motiv pentru care este ingredientul de bază perfect pentru prepararea unei măști de față de casă pentru porii dilatați.
Ingrediente:
- 2 linguri de miere;
- 1 albus de ou;
- suc de lamaie dupa gust
Pentru a pregăti această mască de față trebuie să amestecați toate ingredientele împreună. Odată ce se obține un amestec omogen, se lasă să acționeze aproximativ o jumătate de oră și se clătește. Masca se poate repeta la fiecare doua saptamani.
6. Mască de față hrănitoare de casă
A avea o piele profund hrănită înseamnă a avea o piele mai tonifiată, compactă și mai puțin predispusă la a fi afectată de agenții atmosferici. Dacă pielea ta are nevoie de hrănire, iată o mască hrănitoare care te poate ajuta.
Mască hrănitoare cu ou
Această mască de față cu ou hrănește în profunzime pielea și îi redă culoarea și strălucirea. Iată tot ce ai nevoie pentru a pregăti o mască nutritivă grozavă de casă.
Ingrediente:
- 1 galbenus de ou;
- ulei de migdale;
- câteva picături de suc de lămâie.
Se bate energic galbenusul cu o furculita si se adauga uleiul si zeama de lamaie. Amestecați până obțineți consistența potrivită, care nu trebuie să fie prea curgătoare sau prea lipicioasă. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze 15/20 de minute. Clătiți cu multă apă caldă.
7. Mască de față cu miere și măr
De-a lungul anilor și odată cu agresiunea agenților atmosferici, poate exista o pierdere a tonusului pielii feței. A avea pielea lasă te face imediat să arăți mai bătrân și obosit, de aceea este important să învățați cum să pregătiți o mască de față fermentă DIY.
Mască de față cu măr și miere
Pe lângă faptul că au proprietăți de tonifiere și revigorare pentru pielea feței, merele au și o acțiune antibiotică. Merele, combinate cu miere, cu actiune antibacteriana si dezinfectanta, sunt perfecte pentru crearea unei masti de fata excelenta fermitate.
Ingrediente:
- 1 mar de marime medie;
- 2 linguri de miere.
Pentru a pregăti această mască, orice tip de măr este în regulă, atâta timp cât are o textură făinoasă. Spălați, curățați și tăiați mărul în felii și amestecați-l cu un blender. Adăugați mierea în piureul de mere și amestecați. Lasă masca să se odihnească la frigider timp de 30 de minute. Apoi aplica-l pe fata si lasa-l sa actioneze aproximativ o jumatate de ora. Clătiți cu apă caldă.
8. Mască de față exfoliantă
Pentru a avea întotdeauna o piele frumoasă, curată și fără pori înfundați, este necesar să exfoliați pielea de cel puțin câteva ori pe săptămână. În plus față descrubs, poti prepara si o excelenta masca de fata exfolianta de casa.
Mască de față exfoliantă cu miere și lămâie
Acestea sunt două ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în toate casele și sunt un adevărat panaceu pentru frumusețea pielii. Mierea si lamaia au o actiune exfolianta si astringenta. Aceasta masca este potrivita pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru cele grase si impure. Iată cum se prepară.
Ingrediente:
- o lingură de miere;
- două linguri de zahăr;
- suc de lamaie dupa gust
Amestecați mierea cu zahărul până obțineți un amestec cremos. Adăugați sucul de lămâie puțin câte una până când obțineți consistența potrivită. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute. Clătiți cu multă apă caldă.