Seruri anti-îmbătrânire: ce sunt și cum să le prepari acasă cu ingrediente naturale

ser anti imbatranire acasa

Pentru a finaliza îngrijirea zilnică a pielii, pe lângă curățarea feței și gâtului și utilizarea unor creme specifice, este indicat să folosiți seruri. Acestea sunt soluții foarte concentrate și cu o consistență caracteristică foarte fluidă, capabile să pătrundă rapid în piele. Dacă adori cosmeticele naturale, poți să-ți prepari și acasă propriile seruri anti-îmbătrânire, folosind ingrediente naturale.

Ce sunt serurile anti-imbătrânire

Serurile anti-imbatranire sunt produse cosmetice ultra-concentrate bogate in ingrediente active. Sunt foarte lichide și se aplică pe piele cu ajutorul unui picurător. Pur și simplu aplicați o cantitate mică de produs pe piele și masați bine pe față și pe gât, evitând zona ochilor, până la absorbția completă.

Pentru o mai mare eficacitate, serul anti-îmbătrânire trebuie aplicat seara, după demachierea cu grijă, curățarea și uscarea pielii. Acțiunea lor puternică de hidratare completează îngrijirea zilnică a pielii și face pielea mai elastică și mai fermă. 

Nu există o vârstă specifică pentru a începe să le folosiți. Cu toate acestea, practic putem spune că sfatul experților este să folosești unul hidratant până la vârsta de 35 de ani, apoi să treci la un ser fermant și, peste 45 de ani, să folosești unul antirid. Diferența constă în ingrediente și concentrația lor.

Cele gasite pe piata sunt preparate din substante naturale imbunatatite in laborator. Cu toate acestea, folosind produsele potrivite, puteți pregăti unele foarte eficiente chiar și acasă. 

Seruri anti-imbătrânire făcute acasa

Înainte de a continua cu prepararea serurilor anti-îmbătrânire, dezinfectați cu atenție toate instrumentele necesare: un recipient mic (de preferință de sticlă) și o linguriță pentru amestecare, o sticlă de cristal cu picurător pentru depozitarea produsului (trebuie să fie întuneric).

Ingredientele necesare sunt: ​​15g de ulei de măceș, 15g de ulei de argan, 15g de ulei de jojoba, 4 picături de ulei esențial de geranium egiptean (sau ulei de galbenele), 4 picături de ulei esențial de tămâie și 0,5g de vitamina E. 

Primele 3 uleiuri enumerate confera serului calitati excelente de elasticitate si hranire. Cel de jojoba in special, fiind de fapt o ceara lichida la temperatura camerei, favorizeaza absorbtia principiilor active ale tuturor celorlalte ingrediente. Uleiurile esentiale confera serului un miros foarte placut, iar cel egiptean este o adevarata minune impotriva ridurilor si relaxarii tesuturilor. În cele din urmă, vitamina E este ingredientul principal în toate preparatele antirid.

Toate ingredientele sunt ușor disponibile în medicina pe bază de plante, în timp ce vitamina E pură în soluție lichidă poate fi achiziționată în farmacii și parafarmacii. Va fi suficient să le amestecați cu grijă și să le turnați în sticla de sticlă. Uleiurile sunt conservanți naturali , așa că dacă serul nu este supus contaminării (impurități ale pielii sau praf), schimbări bruște de căldură și lumina directă a soarelui, acesta va dura aproximativ 6 luni.