7 utilizări ale oțetului pentru îngrijirea plantelor tale

otet la plante

Oțetul este, de asemenea, benefic pentru plantele tale. Sfaturi despre cum să-l folosești!

Datorită proprietăților sale, oțetul este un excelent agent de curățare și dezinfectant natural. Printre beneficiile sale pentru sănătate se numără și mai presus de toate avantajele utilizării pe plante, culturi și grădini. Să aflăm împreună câteva dintre ele folosite pentru îngrijirea plantelor noastre și nu numai.

Omoara ciupercile

Este folosit în primul rând pentru a elimina ciupercile care v-au invadat grădina sau plantele. Tot ce trebuie să faceți este să folosiți o minge de bumbac cu oțet pe ea și să o aplicați pe zona afectată. În scurt timp ciupercile vor dispărea.

Tine furnicile departe

Pulverizați apă cu oțet în locurile unde trec de obicei coloniile de furnici și vă asigurăm că acele mici creaturi nu vă vor invada din nou grădina.

Curăță uneltele de grădină

Pe lângă uciderea furnicilor sau stingerea ciupercilor, este util și pentru curățarea ruginii de pe unelte și pentru a le face să arate absolut noi.

Este o capcană pentru muște

Daca mustele sunt problema in gradina ta, poti intotdeauna sa pregatesti o capcana formata din apa, otet, zahar si o sticla cu gauri in ea. Muștele vor rămâne departe de mediul tău pentru totdeauna.

Oțetul previne buruienile

Este un erbicid natural bun. Doar aplicați-l în jurul plantelor și buruienile nu vor mai crește.

Oferă fier

Oțet cu cantități mici de fier. Pune oțet și apă într-o sticlă cu pulverizator și pulverizează-l pe plantele tale, cele care iubesc solurile acide, precum trandafirii, căpșunile și lămâile.

De asemenea, ține câinii și pisicile sub control

Animalele, cum ar fi câinii și pisicile, urăsc mirosul de oțet. Așa că, dacă sunt problema ta și te-ai săturat să le ții mereu departe de plante sau ghivece, trebuie doar să pui un recipient cu oțet și apă și să-l duci într-o anumită zonă a grădinii tale. Vei vedea că animalele tale nu se vor mai apropia de tine.