Calcar: cum să scapi de el ușor fără substanțe chimice

calcar robinet

Una dintre principalele probleme ale robinetelor de acasă, atât în ​​baie, cât și în bucătărie, este calcarul. Îndepărtarea calcarului este adesea o mare pacoste, deoarece rezistă chiar și celor mai agresivi detergenți disponibili pe piață. Dar există un truc pentru a-l elimina…

De ce se formează calcar și cum să îl prevenim

Adesea, în ciuda curățării amănunțite și frecvente, robinetele de acasă sunt afectate de calcar. Chiar daca spalam baia in fiecare zi si pentru a preveni aparitia altor probleme, precum gresia opaca sau neagra, din pacate calcarul este un subiect foarte delicat. Vina este duritatea apei și nu este neobișnuit să se găsească și în cazane și conducte.

Depuneri de calcar în robinete, deteriorându-le. Daca este adevarat ca unele produse ajuta, solutia optima ar fi sa previi aparitia ei si sa iei problema la origine, prin dedurizarea apei.

Calcarul poate fi îndepărtat fără detergenți?

Cu trucul pe care îl explicăm în următoarele rânduri, să intervenim asupra problemei cu un remediu simplu și ieftin de a face fără a folosi produse scumpe și fără a fi nevoie să apelăm la un profesionist.

Practic, datorită acestui truc, evităm acumularea de calcar și incrustații, astfel încât îndepărtarea acestuia, imediat ce se formează aureola tipică, este rapidă și ușoară.

Bicarbonatul de sodiu, util atat in bucatarie cat si pentru multe sarcini de curatenie, este aliatul nostru numarul unu.

Îl putem folosi astfel: stropim suprafata afectata cu o doza generoasa de bicarbonat, si lasam sa actioneze cateva minute. Luăm o cârpă din microfibră bine strânsă, frecăm și scoatem bicarbonatul de la robinete, ne vom da seama că prin acest gest simplu, scoatem și calcarul.

Putem preveni totuși calcarul

Un alt remediu folosit de bunicile noastre pentru a elimina această problemă este folosirea unei cârpe din microfibră înmuiată în oțet. Așezat în jurul robinetelor, trebuie lăsat cu cel puțin o oră înainte de clătire și uscare. Chiar și filtrele pot fi tratate cu oțet, în timp ce contactul cu suprafețe precum marmura și piatra ar trebui evitat.

În cazul în care problema afectează mașina de spălat, după ce am curățat-o, o putem spăla cu programul gol, folosind doar oțet diluat cu apă, care are un efect profund asupra curățării mașinii de spălat.

1. Lămâie sau oțet

Unul dintre cele mai bune produse pentru îndepărtarea calcarului este lămâia. Va fi suficient să-l tăiați în jumătate și să frecați cu jumătate de lămâie toate zonele afectate. Vă recomandăm să o faceți mai ales în chiuvete și chiuvete.

Trucul cu lamaie este recomandat in special pentru a indeparta petele albicioase de pe pahare si pahare de cristal. Dacă vedeți că nu funcționează, adăugați o mână bună de sare de masă în pahar. Frecați din nou cu lămâia și veți vedea rezultatele.

Pe de altă parte, oțetul este și un remediu foarte eficient împotriva calcarului. De exemplu, aplicând oțet pe o minge de bumbac sau pe o cârpă, putem îndepărta resturile de var. Pur și simplu trebuie să freci zonele pătate și să persisti în cele care au acumulat mai mult var. In acest fel, orice obiect isi va recapata stralucirea intr-un mod surprinzator.

În cele din urmă, pentru a îndepărta calcarul care se acumulează pe paravanul de duș, vă recomandăm să creați un detergent de casă cu 1/2 litru de oțet, plus 1/2 litru de apă fierbinte și sucul de la o lămâie. Pulverizați acest amestec pe tot paravanul și pe pereții dușului și lăsați produsul să acționeze aproximativ 5 minute.

După acest timp, cu o cârpă sau un burete, începeți să frecați suprafața. Vei observa cum ies toate petele de var acumulate.

2. Folosiți bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu eficient împotriva depunerilor de calcificare. La fel ca oțetul de curățare, acest înălbitor natural are suficientă putere pentru a înmuia petele de var și a le face mai ușor de îndepărtat.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 3 sau 4 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de apă. Cu pasta gata, intinde-o pe suprafetele afectate si lasa-o sa se usuce cateva minute. Apoi, frecați vioi cu o perie reciclată, clătiți și gata.

Bicarbonatul de sodiu va fi si aliatul tau pentru a indeparta calcarul din depozitul de apa al fierului de calcat haine. Se amestecă 1/2 cană de oțet alb plus 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu plus 1/2 cană de apă. Se amestecă bine și se toarnă amestecul în rezervorul fierului de călcat. Conectați fierul de călcat la curent, programați funcția „abur” și lăsați-o pe grila mesei de călcat timp de 30 de minute.

După acest timp, goliți rezervorul și turnați apă distilată. Porniți din nou fierul de călcat cu programul „abur” activat pentru încă 25 de minute. Apoi călcați pe un prosop vechi. Încetul cu încetul, fierul de călcat va slăbi toate reziduurile de murdărie din rezervor.

otet la plante

7 utilizări ale oțetului pentru îngrijirea plantelor tale

Oțetul este, de asemenea, benefic pentru plantele tale. Sfaturi despre cum să-l folosești! Datorită proprietăților sale, oțetul este un excelent agent de curățare și dezinfectant natural. Printre beneficiile sale pentru sănătate se…