Masca de fata cu gelatină și bicarbonat

masca de fata cu gelatina si bicarbonat

Măștile de față pe bază de bicarbonat de sodiu sunt un excelent remediu de frumusețe DIY: ajută la curățarea și purificarea pielii și funcționează, de asemenea, ca un excelent exfoliant. Iată care sunt rețetele rapide și eficiente de preparat acasă. Masca de față cu gelatină și bicarbonat este in topul preferințelor doamnelor, dar astăzi vă prezentăm toate măștile de față pe bază de bicarbonat:

Bicarbonatul de sodiu este o substanță naturală cunoscută din cele mai vechi timpuri și folosită în multe domenii, inclusiv în igiena și frumusețea. 

Ieftin și versatil, bicarbonatul de sodiu este un ingredient perfect pentru pregătirea tratamentelor DIY pentru față și corp. Să descoperim cele  mai bune rețete pentru a face o mască de față cu bicarbonat de sodiu într-un mod simplu și sigur.

Mască de față cu gelatină și bicarbonat

masca de fata cu gelatina si bicarbonat

Masca de față cu gelatină și bicarbonat
Pentru a face masca de față cu gelatină și bicarbonat, ai nevoie de următoarele:

  • un plic de gelatina (doua linguri)
  • bicarbonat de sodiu
  • un ou

Amestecati bine toate cele 3 ingrediente. Apoi aplicați pe fașp și asteptați să acționeze timp de 30 de minute. Clatiți cu apa.

Mască de față cu bicarbonat: un aliat pentru frumusețea pielii

masca de fata cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este o pudră  naturală care are numeroase beneficii pentru îngrijirea pielii noastre 

De fapt, ajută la curățarea și purificarea pielii și poate fi folosit și ca un exfoliant blând pentru a îndepărta celulele moarte de pe față  Nu întâmplător bicarbonatul este folosit pe scară largă în casă, de fapt este folosit pentru curățarea suprafețelor și pentru igienizarea mediului. 

Același principiu care stă la baza acțiunii sale purificatoare poate fi aplicat, de exemplu, pe pielea grasă sau predispusă la acnee, care trebuie să fie întotdeauna perfect curată.

Iată principalele proprietăți ale bicarbonatului în domeniul estetic:

  • efectuează o acțiune de curățare ajutând pielea să se elibereze de toxinele acumulate în timpul zilei. Rezultatul unei aplicări constante a bicarbonatului pe față este o piele mai strălucitoare și mai moale;
  • ajuta la reducerea impuritatilor precum punctele negre si cosurile;
  • are functie de iluminare. Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a lumina ușor petele pielii cauzate de lumina soarelui. Din acest motiv, aplicarea constantă a unei măști de bicarbonat pe zonele feței afectate de discromie ajută la reducerea întinderii acesteia.

Măști de față cu bicarbonat de sodiu pentru ten gras

După cum am văzut, bicarbonatul de sodiu este un aliat excelent împotriva impurităților pielii și a excesului de sebum.

Pentru a curăța pielea în profunzime, poate fi util să pregătiți o mască de față cu bicarbonat de sodiu și apă, pentru a degresa bine epiderma. Se prepară amestecând o lingură de apă rece cu o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu. Aceasta crema se aplica apoi pe toata fata si se lasa sa actioneze timp de cinci minute; la final, clătiți bine și aplicați o emulsie hidratantă.

Alternativ, se poate face o mască de față purificatoare folosind proprietățile sucului de lămâie și uleiului de arbore de ceai. Acesta din urmă are o acțiune intensă de degresare și, dacă este amestecat cu suc de lămâie și bicarbonat, ajută la eliminarea excesului de sebum.

Alternativ, se poate pregăti un tratament cu acțiune astringentă prin exploatarea proprietăților conținute de ou, ca în această rețetă:

Mască de față cu albuș de ou și bicarbonat de sodiu

Amestecam albusul unui ou cu o lingura de bicarbonat pana se obtine un amestec omogen, apoi aplicam totul pe fata si tinem sa actioneze jumatate de ora. 

Clătiți bine cu apă caldă.

Bicarbonat: un ajutor pentru pielea sensibilă

Bicarbonatul de sodiu este, de asemenea, ideal pentru exfolierea delicată a pielii sensibile. Iată câteva idei pentru a face tratamente DIY :

Mască de față cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu

masca de fata cu bicarbonat si ulei de cocos

Amestecă o lingură de ulei de cocos și o linguriță de bicarbonat de sodiu până obții un amestec gros. 

Aplicați-l pe fața curățată și lăsați să acționeze 15 minute. Apoi, faceți mici mișcări circulare pentru a îndepărta ușor celulele moarte și în final clătiți-vă fața cu apă caldă și aplicați o cremă hrănitoare.

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și lămâie

masca de fata cu bicarbonat si lamaie

Această mască  este ideală în special pentru tenurile predispuse la acnee și, în același timp, sensibile. Se prepară amestecând două linguri de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă și câteva picături de suc de lămâie. 

Se lasă apoi să acționeze zece minute și se clătește cu apă.

Mască de față cu iaurt și bicarbonat de sodiu

O altă metodă eficientă de a elimina punctele negre și imperfecțiunile, fără a stresa prea mult pielea, este folosirea iaurtului împreună cu bicarbonatul de sodiu  

Procedura este simpla si presupune amestecarea a trei linguri de iaurt cu o lingura de bicarbonat de sodiu si sucul de la o jumatate de lamaie. Masca se aplică apoi pe față timp de douăzeci de minute și se clătește cu apă.

Tratamente extra hidratante pe baza de bicarbonat

Pentru cei cu pielea deosebit de uscată și delicată și, prin urmare, au nevoie de o  doză suplimentară de hidratare, utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru față poate fi un ajutor valid pentru crearea de tratamente DIY. 

Prin exploatarea proprietăților acestei substanțe naturale cu beneficiile mierii și uleiurilor vegetale se va obține un compus cu o acțiune eficientă de hidratare și hrănire.

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și miere

masca de fata cu bicarbonat si miere

Acțiunea combinată a bicarbonatului și a mierii reprezintă un amestec cu proprietăți antibacteriene și emoliente care ajută cele mai sensibile tenuri să își mențină hidratarea.

Se face amestecand doua linguri de miere cu o lingura de bicarbonat; amestecul se aplica apoi si se lasa in loc un sfert de ora. Pentru a îndepărta masca, treceți o cârpă umedă peste față și clătiți ușor.

Mască de față cu bicarbonat de sodiu și ulei de jojoba

Uleiul de jojoba, precum și uleiul de migdale și uleiul de trandafir, au capacitatea de a hrăni și hidrata în profunzime pielea uscată

Pentru a pregăti un tratament de tip „do-it-yourself”, amestecați pur și simplu o lingură de ulei de jojoba împreună cu una de ulei de trandafiri și una de bicarbonat de sodiu. Emulsia obtinuta se aplica pe fata si se lasa sa actioneze cinci minute. 

Apoi, clătiți bine cu apă caldă, având grijă să nu aplicați creme suplimentare.