Plante pentru baie: absorb umiditatea și reglează temperatura

plante pentru baie

Baia va ramane intotdeauna una dintre cele mai umede incaperi din casa. Pentru a regla umiditatea din baie și a o face la fel de asemănătoare cu cea din restul camerelor, trebuie să ne bazăm, fără îndoială, pe plante.

Nu doar pentru o întrebare estetică, folosirea plantelor în mediul casnic este și foarte utilă. În plus, îți va fi suficient să folosești plante care cu greu se ofilesc și care sunt ușor de îngrijit.

Cum să păstrezi plantele înfloritoare chiar și iarna

Iarna trebuie să acordați mai multă atenție îngrijirii plantelor, din cauza temperaturilor foarte scăzute, a ploii și a vântului. În primul rând, trebuie să hrănim mai mult plantele, mai ales când au nevoie.

Daca, in schimb, dorinta ta este sa tii plantele in interior si sa le oferi un mediu asemanator cu cel din exterior, mediul umed al baii ne vine in ajutor.

Plantele perfecte pentru a absorbi umiditatea plantelor și pentru a regla temperatura

Baia este camera plină de umiditate, care condensează în principal din cauza dușului. Astfel devine mediul ideal pentru lumea plantelor, ca unele dintre plantele de mai jos. Trei în special sunt frumoase și potrivite pentru mediul de baie. Absorb umiditatea din baie și reglează temperatura.

Prima este asparagina. O plantă zveltă, care iubește lumina, dar se adaptează și la condițiile de lumină slabă. Îi place atât de mult umezeala și o absoarbe rapid. Atenție, însă, pentru că nu este potrivită pentru băile nevăzute.

A doua este aglaonema. Are frunze mari a căror culoare este verde deschis. Această plantă are nevoie de puțină apă timp de câteva luni. Se adaptează la schimbările bruște de temperatură din baie, dar urăște frigul.

Bambusul, care este perfect și pentru estetică. Această plantă absoarbe, de asemenea, umiditatea și reglează temperatura la fel ca cei doi colegi ai săi.

Care sunt cele mai bune plante pentru baie?

Cele mai bune plante pentru baie sunt cele a căror origine este tropicală. De ce? Aceste tipuri de plante traiesc inconjurate de niveluri ridicate de umiditate si lumina slaba in habitatul lor natural, iar conditiile create in baie sunt perfecte pentru ele.

Amplasând aceste tipuri de plante în baie, în timp ce faci duș, ele vor fi hrănite cu acea umiditate a mediului. Unele dintre ele sunt panglica ( Chlorophytum comosum ), pothos ( Epipremnum aureum), feriga de sabie ( Nephrolepis), Adiantum raddianum.

otet la plante

7 utilizări ale oțetului pentru îngrijirea plantelor tale

Oțetul este, de asemenea, benefic pentru plantele tale. Sfaturi despre cum să-l folosești! Datorită proprietăților sale, oțetul este un excelent agent de curățare și dezinfectant natural. Printre beneficiile sale pentru sănătate se…